Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Orbán: ami most Amerikában történt, azt mi ismerjük
2021-01-08 19:14:26
Orbán: ami most Amerikában történt, azt mi ismerjük

Orbán: ami most Amerikában történt, azt mi ismerjük

Orbán Viktor a Kossuth rádióban beszélt a Capitoliumban szerda este történtekről, amit – ellentétben a világ vezető politikusaival – eddig sehol máshol nem kommentált a magyar kormányfő, noha a Szabad Európa is kérte erre.

 

Orbán azzal kezdte válaszát, hogy "nem szeretjük, ha bennünket minősítgetnek, következésképpen mi sem minősítgetünk más országokat. Nem szólunk bele abba sem, ami most Amerikában történik, ez az amerikaiaknak a dolga. Szurkolunk nekik, és bízunk abban, hogy sikeresen meg fogják oldani a saját problémáikat".

 

A miniszterelnök azzal folytatta, hogy "ami most Amerikában történt, azt mi ismerjük", mert "a baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal, a Parlament épületét rendőrsorfallal kellett megvédeni a baloldali tüntetőktől".

 

A kormányfő a baloldali erőszakra példaként, név nélkül, de beazonosíthatóan a momentumos Fekete-Győr András 2018-as füstbombás ügyét is előhozta, mondván, van olyan pártvezető, akinek azért kellett bíróság állnia, mert egy ilyen alkalommal füstgránátot dobott rendőrökre.

 

A magyar miniszterelnök az amerikai elnökválasztási kampány hajrájának idején nyíltan Donald Trump győzelmében bízott. Tavaly október végén például, amikor kitüntette az Egyesült Államok távozó budapesti nagykövetét, David B. Cornsteint, arról beszélt, hogy "Donald Trump megválasztásával és David B. Cornstein érkezésével minden megváltozott, Magyarország nyitottságot, őszinteséget és baráti közeledést érzett az Egyesült Államok részéről".

 

Majd azt mondta, hogy szorít Trump újabb győzelméért és gratulált neki ahhoz, hogy jelöltjét, Amy Coney Barrettet alkotmánybíróvá választották. Orbán Viktor szerint ugyanis Donald Trump ezzel "megmentette a konzervatív Amerikát és belépett a legnagyobb amerikai elnökök közé".

 

(forrás: szabadeuropa.hu)

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>