Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Orbán kicsit tart a néptől
2016-03-06 21:20:21
Orbán kicsit tart a néptől

Orbán kicsit tart a néptől

Hajdu János, a szervezet vezetője azzal indokolta az intézkedést, hogy az ünnepségen Orbán Viktor mond majd beszédet. A rendezvényre érkezőket megmotozhatják, valamint megtilthatják a ki- és belépést is az érintett területen, s dönthetnek akár a teljes kiürítés mellett is.

 

A nemzeti ünnepre negyven-ötvenezer embert várnak. A területen a bíróság jogerős döntése értelmében aznap egyébként egy ellenzéki mozgalom is megemlékezést tarthat – itt a szervezők nyolc-tízezer résztvevőre számítanak.

 

A védett személy biztonsága érdekében a rendőrség az érintett területet a forgalom elől lezárhatja, megakadályozhatja, hogy oda bárki be- vagy kilépjen, az ott tartózkodókat távozásra kötelezheti, továbbá a területre belépők és ott tartózkodók ruházatát és járművét átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő anyagokat, eszközöket lefoglalhatja, illetve azok bevitelét a rendezvény helyszínére megtilthatja - olvasható a határozatban.

 

Március 15-ére a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság jelentett be demonstrációt a Múzeum körútra. A rendezvényt a rendőrség nem vette tudomásul. Sajtóhírek szerint a rendőrség indoklásában a többi között az szerepelt: a szervezet vezetője, Büki Zoltán által bejelentett 8-10 ezer ember nem fog elférni a 40-50 ezer ünneplő mellett, akik szerintük "vélhetően zavarni fogják" az állami rendezvényt.

 

A bíróság jogerősen hatályon kívül helyezte a rendőrség határozatát, és megállapította, hogy a rendőrségnek a bejelentést érdemben kellett volna vizsgálnia, illetve hogy a gyülekezési jog korlátozása nem volt feltétlenül szükséges.

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>