Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Orbánra fagyhat a vigyor – beálltak a pedagógussztrájkba a szakszervezetek is
2016-03-19 19:10:41
Orbánra fagyhat a vigyor – beálltak a pedagógussztrájkba a szakszervezetek is

Orbánra fagyhat a vigyor – beálltak a pedagógussztrájkba a szakszervezetek is

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Mendrey László a Klubrádió péntek reggeli műsorsávjában azt mondta, hogy egyeztetésre hívja a Civil Közoktatási Paltformot és a többi tiltakozó csoportot, ugyanis megtalálták a módját a teljesen törvényes tiltakozás formájának.

 

A sztrájktörvény szerint nem lenne lehetősége rövid időn belül, március 30-ig sztrájkot szerveznie a pedagógusoknak, így csak a polgári engedetlenség maradt volna számukra, ami jogszabályokba ütközhet. Könnyen lehet, hogy ezt sikerül megkerülni, azonban Mendrey egyelőre nem árult egy több részletet, hogy mi lesz a megoldás.

 

A szakszervezeti elnök azt mondta, hogy tudomása szerint más szakszervezetek, például a Liga és a közlekedési dolgozók is hajlandóak lennének csatlakozni, így tényleg megállhatna az élet egy órára.

 

„Ezen lehet nevetni, de nehogy a mosoly esetleg később kínvigyorrá fajuljon" - utalt Mendrey Orbán Viktor nyilatkozatára, aki viccnek vette, hogy a tanárok bocsánatkérést várnak a kormánytól a közoktatás helyzete miatt.

 

Pénteken tartott sajtótájékoztatóján Czövek János, a Liga Szakszervezetek (Liga) társelnöke az öt magyarországi szakszervezeti konföderációval közösen tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a szakszervezetek támogatják a közoktatás megújításáért küzdő pedagógusok, diákok harcát.

 

A legnagyobb szakszervezeti szövetségek együttes taglétszáma meghaladja a több százezer főt, ebből csak a Liga 110 ezer tagot képvisel. A sajtótájékoztatón jelen volt az Autonóm Szakszervezeti Szövetség, mely már korábban is együtt vonult a tanárokkal és diákokkal, a szintén támogató Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, valamint a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Munkástanácsok Országos Szövetség.

 

(eduline.hu)

 

 

 

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>