Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Országossá erősödik a tüntetéshullám – Áder János köztársaság nélküli elnökön múlik, mivé fajul
2018-12-19 10:19:05
Országossá erősödik a tüntetéshullám – Áder János köztársaság nélküli elnökön múlik, mivé fajul

Országossá erősödik a tüntetéshullám – Áder János köztársaság nélküli elnökön múlik, mivé fajul

Közben tájékoztató kampányba is kezdenek a munkahelyeken, hogy a dolgozók megértsék, milyen veszélyei is vannak az új szabályozásnak. Néhány munkáltató már készül, hogy az alkalmazottakat rávegye: “önként” vállalják a több túlórát.

 

A vidéki nagyvárosok felkészültek

 

Kedden Szombathelyen szervezett az MSZP Tóth Bertalan elnök vezetésével és szakszervezeti résztvétellel, valamint civilek invitálásával tiltakozó demonstrációt a „rabszolgatörvény” ellen, amit ma további egyeztetéssel folytatnak.

 

Sopronban civilek, az MSZP és a Párbeszéd tüntettek, Nyíregyházán az MSZP, a Jobbik és a Momentum. Vácon a tavaszi összellenzéki jelölt vezetésével, Miskolcon az LMP szervezésében, Orosházán az MSZP szervezésében, Debrecenben civilek, a Momentum és az LMP, Zalaegerszegen a Jobbik szervezésében, Kecskeméten egy helyi politikus-vállalkozó szervezésében tartottak demonstrációkat.

 

Szegeden tüntetni hívták a fideszes képviselőt is

 

A hétvégén Szegeden is ezrek vonultak az utcára. Tordai Bence országgyűlési képviselő, a Párbeszéd országos elnökségi tagja elmondta, Orbán Viktor hatalmát próbálja szimbolikusan lebontani. Üdvözölte Szabó Sándor szegedi szocialista országgyűlési képviselőt, akit visszafogott úriemberként ismert meg, de a rabszolgatörvény elleni tiltakozásul ő is fújta a sípot a parlamentben./.../

 

A szegedi demonstráción szót kapott a diákság is Nagy Blanka gimnazista, a Független Diákparlament képviseletében, valamint Mihálik Edvin, a Momentum szegedi elnöke is üzent Kövér Lászlónak.

 

Meghívták az eseményre Lázár János és B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselőket is. B. Nagy annyit jelzett vissza, hogy azért nem tud eljönni, mert az adventi gyertyagyújtáson vesz részt a Dóm téren.

 

Miskolcon is rendőröket hívtak a képviselőkre

 

Bartha György (MSZP), Nagy-Korsa Judit (DK) és Tompa Sándor (DK) miskolci képviselők nyolc szimpatizáns kíséretében hétfő délután megpróbálták átadni az ötpontos követelést a Miskolci TV felelős szerkesztőjének, hogy azt ismertessék a helyi médiában.

 

A biztonsági őr kijelentette, hogy nincs ott senki, és csak időpont kérését követően fogadják őket. Végül előkerült Molnár Péter felelős szerkesztő, aki nem akarta átvenni a petíciót, majd felhívta a rendőrséget.

 

Hamarosan 10 rendőr jelent meg, azonban nem vontak senkit eljárás alá, ugyanis a parancsnok is látta, hogy türelmesen és békésen állnak az ajtó előtt a képviselők és kísérőik. A parancsnok elérte, hogy a felelős szerkesztő átvegye a dokumentumot, és ezt aláírásával is igazolja.

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>