Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Pánik Ferihegyen: Külföldről érkezett túlforrósodott izotópot találtak a raktérben
2018-08-16 11:07:02
Pánik Ferihegyen: Külföldről érkezett túlforrósodott izotópot találtak a raktérben

Pánik Ferihegyen: Külföldről érkezett túlforrósodott izotópot találtak a raktérben

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta: egy túlmelegedett, izotópot tartalmazó csomaghoz riasztották őket. A vizsgálatok megállapították, hogy egészségre ártalmas izotóp nem került a környezetbe.

 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálját és környékét szerda este zárta le hatósági vizsgálat miatt a katasztrófavédelem. A helyszíni vizsgálatok biztonságos és gyors lebonyolítása érdekében a szükséges mértékig korlátozták az érintett terminál forgalmát.

 

A 2B-ről induló járatok késtek, reggelre azonban helyreáll a menetrend. A fennakadás nyolc járatpárt érintett. A repülőtér az érkező járatokat fogadta. A rendőrség "a protokollnak megfelelően végrehajtott biztonsági intézkedést követően" plusz létszámot vezényelt a helyszínre annak érdekében, hogy zavartalanul folytatódjon a korábban kiürített terminálra visszatérő utasok biztonsági ellenőrzése.

 

Az Izotópintézet Kft. rendelt sugárzó anyagot, amelyet az oroszországi Dimitrovgradból hoztak a törökországi Isztambulon keresztül Budapestre egy szerda esti utasszállító csomagterében. Az intézet munkatársa, Kaszás Gábor azt közölte, hogy hozzájuk tartozik a szállítmány. A repülőtéri személyzet azért riasztotta a katasztrófavédelmet, mert észlelte, hogy forró a konténer.

 

A cég ugyanakkor hangsúlyozta, hogy hasadóanyag szállítása esetén természetes az ilyen jellegű hőmérséklet-emelkedés, vagyis álláspontjuk szerint semmi rendellenes nem történt.

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>