Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Piaci alapú munkahelyek megteremtését sürgeti az LMP
2016-05-13 20:30:31
Piaci alapú munkahelyek megteremtését sürgeti az LMP

Piaci alapú munkahelyek megteremtését sürgeti az LMP

A jövő évi büdzsében is igen szűkös az a pénzforrás, amelyet aktív eszközökre fordíthatnak, miközben ezzel bizonyítottan segíthetnének azoknak, akik szeretnének eljutni a nyílt munkaerőpiacra.

 

Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke és országgyűlési képviselője a jövő évi büdzsé vitájában is arra mutatott rá, hogy a segélyezés felszámolásáról szóló Fideszes elképzelés megbukott, viszont továbbra sem látszik foglalkoztatási irányváltás a költségvetésben.

 

A képviselőasszony felszólalásában hangsúlyozta, hogy nem ért egyet azzal, amit Orbán Viktor miniszterelnök állít, mert nem igaz az, hogy egy lépést mindenki tehet előre. „A helyzet az, hogy aki gazdag egy kilométert előrefuthat, aki meg szegény, marad egy helyben, esetleg még visszább is lép. Ez az egyensúlytalanság látszik az egész jövő évi költségvetésen.” – véli.

 

Az LMP társelnöke később közleményben is kifejtette, hogy pártja álláspontja szerint ideje lenne a Fidesznek a közmunkával való újabb mesterkedések helyett a zsákutcás közmunkaprogramból a nyílt munkaerőpiacra való kiutat jelentő érdemi intézkedéseket meghozni. Továbbá a közmunkával való visszaéléseket megszüntetni, intenzív munkahelyteremtő programot indítani és a kért béremeléseket megadni.

 

 „A kormánynak be kellene látnia, hogy minden társadalomban vannak emberek, akik segélyre szorulnak, ebből azonban nem következik, hogy százezrek legyenek munka nélkül vagy vegyenek részt a zsákutcás közmunkaprogramokban. Már csak azért sem mert nagyjából százezer közmunkásnak és kétszázezer munkanélkülinek van középfokú végzettsége, vagyis ennek a háromszázezer embernek a kormányzat minden bizonnyal tudna rendesen megfizetett állást teremteni, valódi munkahelyteremtési programmal.

 

Azt várjuk a kormánytól, hogy a közmunka-programmal kapcsolatos mesterkedések helyett emeljenek béreket, indítsanak munkahelyteremtő programot, szüntessék meg a közmunkával való visszaéléseket és adjanak érdemi segítséget a közmunkából a nyílt munkaerőpiacra való kikerüléshez” - olvasható a dokumentumban.

 

Kertész Z István

 

Utoljára frissítve: 2016-05-13 22:16:25

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az aktuális lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el a különféle falpanelek, melyeket egyre többe...
Bővebben >>