Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
Putyin hirtelen egy 625 milliárd forintos keretet ígért Orbán Viktornak
2022-02-03 20:01:51
Putyin hirtelen egy 625 milliárd forintos keretet ígért Orbán Viktornak

Putyin hirtelen egy 625 milliárd forintos keretet ígért Orbán Viktornak

Egy 2 milliárd dolláros hitelkeretből segítenék a Záhonytól Győrig tartó, Budapest kikerülését célzó hatalmas V0 vasúti projekt megvalósulását. Hasonló vasútépítése projektet korábban Kína is finanszírozott volna, de ott lassan tíz éve nem történt előrelépés.

 

Orbán Viktor még nem tudja, de "ahogy itt sétáltam a sajtótájékoztatóra, információt kaptam az orosz állami vasúttársaság vezetőjétől, ami vonatkozik a hitelkereten keresztüli kiegészítő finanszírozásra. Kétmilliárd dollár a lehetséges összeg egy ilyen projektre, és meg lehet majd kerülni Budapestet” – vette észre az orosz elnöki oldal hivatalos leirata szerint a keddi közös sajtótájékoztatóban Vlagyimir Putyin elnök kijelentését a Portfolio.

 

Az oroszok a 2 milliárd dolláros hitelkeretből segítenék a Záhonytól Győrig tartó, Budapest kikerülését célzó hatalmas V0 vasúti projekt megvalósulását.

 

A projekt több szempontból is érdekes: egyrészt a magyar-orosz vasúttársaságok kapcsolata az elmúlt időszakban elmélyült. Ahogy arról Putyin is beszélt a keddi eseményen, az orosz-magyar vasúti együttműködések részeként van egy nagy egyiptomi tender, amelyen közösen indult és nyert a két ország. Ennek részeként 700 vasúti kocsit gyártanak le, ebből pedig már 600-at át is adtak az év elején.

 

Emellett beszélt arról Putyin, hogy az orosz állam beszállhat a Budapestet elkerülő vasútvonalba is, amit a magyar kormányfő vetett fel. "Kétmilliárd dollár a lehetséges összeg egy ilyen projektre, és meg lehet majd kerülni Budapestet" - mondta el az orosz elnök, aki szerint ezt a konkrét részletet akkor még Orbán Viktorral sem osztotta meg.

 

(forrás: napi.hu)

 

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amennyiben most készülsz belekezdeni a fogyókúrádba, felhívjuk figyelmedet, hogy csak óvatosan olvass tovább...
Bővebben >>