Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Reagálás az EKSZ állításaira
2016-07-08 19:10:17
Reagálás az EKSZ állításaira

Reagálás az EKSZ állításaira

A BKK nem érti a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet reakcióját, ugyanis a meghosszabbított 58-as vonalon nem a BKV, hanem a VT- Arriva Kft. végzi a szolgáltatást a BKK megrendelése alapján, ezen a vonalon BKV-s buszvezető nem dolgozik. Fontos továbbá, hogy az üzemeltető, jelen esetben a VT-Arriva Kft határozza meg, hogy a buszvonalon a járművezetők hol és mikor töltik el az úgynevezett pihenőidejüket. Az 58-as vonalon Újbuda-központnál a járművezetők számára tartózkodó helyiség működik, a járművezetők részére megfelelő idő áll rendelkezésre ezen a végállomáson a pihenő idejük eltöltésére.

 

A BKK cáfolja továbbá azt is, hogy a járművezetővel a BKK diszpécserei tiszteletlenül beszéltek volna. A közleményben leírt információk alapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vizsgálatot folytatott, illetve meghallgatta a diszpécserek és az autóbuszvezető közötti beszélgetések hangfelvételeit is. Ezek alapján kijelenthető, hogy a közleményben említett járművezetővel az elvártaknak megfelelő stílusban és hangnemben beszéltek a BKK diszpécserei. Nem igaz tehát az EKSZ azon állítása, hogy a járművezetőt ordítva utasították.

 

A szakszervezet közleményében említett eset, vagyis hogy a járművezető elment az Etele téri BKV-pihenő mosdójába, többször előfordult, azonban mindannyiszor ugyanazzal a járművezetővel, aki egyik esetben sem jelezte, hogy a vonal közben az autóbusszal megállt és elhagyta azt. Tehát a jelentési kötelezettségét elmulasztotta, az utasokat pedig arra kényszerítette, hogy miatta várakozzanak.

 

A többször előforduló eset miatt nem a megállás okát kérte számon a BKK diszpécsere, hanem a bejelentés elmulasztását, mindezt természetesen megfelelő hangnemben. Az 58-as autóbusz vonalán más járművezetőkkel hasonló eset eddig nem fordult elő, számukra Újbuda-központ végállomás megfelelő volt a szükséges pihenő biztosítására.

 

(kép: illusztráció)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság nincs olyan ember, akit ne érintene a stressz valamilyen szinten, abban viszont nagy különbségek mu...
Bővebben >>