Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Rutinos visszaforduló a magyar páros: Csúcs helyett alaptábor a vihar miatt
2018-07-20 10:57:53
Rutinos visszaforduló a magyar páros: Csúcs helyett alaptábor a vihar miatt

Rutinos visszaforduló a magyar páros: Csúcs helyett alaptábor a vihar miatt

Klein Dávid és Suhajda Szilárd vasárnap éjjel indult el a 8080 méteres csúcs felé. Az 5990 méteren lévő első tábort (5900 m) még aznap reggel elérték, másnap a kora reggeli órákban már a 6500 méteren kiépített 2-es táborban voltak.

 

A következő napon a Gasherbrum I hírhedten veszélyes szakaszán, az úgynevezett japán kuloáron kellett átjutniuk, amit szerencsésen megmásztak, körülbelül 7000 méterig jutottak, valamivel a tényleges 3-as tábor alatti magasságba, amikor az időjárása rohamosan el kezdett romlani.

 

"Többen a veszélyes kihűlés határán vannak. A végtagok veszélyben. A látótávolság 20-30 méter, a vihar teljes erővel tombol" - summázta visszatérése után a helyzetet Klein Dávid csütörtökön az alaptáborban.

 

Az összehangolt magyar-olasz-német expedíció két tagja, Luis Tränkner és Giampaolo Corona úgy döntött, hogy folytatja a csúcsmászást. Róluk még nem érkezett hír.

 

Szerda késő délután érkeztek vissza az alaptáborba három napos állandó fizikai igénybevétel után teljesen kimerülve. Így azonban még van lehetőségük egy újabb csúcsmászásra, hiszen a folyamatos havazás miatt már eddig is hetekig vesztegeltek a hegymászók az 5000 méteren kialakított alaptáborban.

 

"Bár az alaptábor lakosságának körülbelül 80 százaléka hazament vagy hazamegy, mi azonban, ha az időjárás (főleg a következő napokban leeső hómennyiség) ezt megengedi, készen állunk egy újabb kísérletre" - foglalta össze a helyzetet Klein Dávid.

További híreink
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megold...
Bővebben >>