Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Schmidt Mária találkozása a Figyelő nevű tacepaoval
2018-05-23 11:19:11
Schmidt Mária találkozása a Figyelő nevű tacepaoval

Schmidt Mária találkozása a Figyelő nevű tacepaoval

A megfelelni vágyó szolgalelkületnek, a frusztrációval elegyes hatalmi mámornak, valamint a primitív és kisstílű bosszúnak a szimbiózisa, vagyis épp az, mi Schmidt Máriának (képünkön jobbra) a lényege.

 

Sokkal inkább figyelemre méltó, hogy az érintett tudósítók kitiltását Schmidt Mária a Figyelő c. sajtótermék tulajdonosaként követte el. Azaz laptulajdonosként. Vagyis ezzel az alábbiakat hozta tudtunkra:

 

1. Mint laptulajdonos, nagy ívben tesz a sajtó működésének alappillérére, a sajtó-, a közlés- és a véleményszabadság elvére és gyakorlatára.

 

2. Mindezzel azt is közölte, hogy a tulajdonában lévő Figyelő nem sajtótermék, hanem kenyéradó gazdáinak folytonosan megfelelni igyekvő tacepao, kormányszócső, a hatalom faliújságja, amelynek print változata – némi jóindulattal – legfeljebb ablak-, vagy fenéktörlésre alkalmas, semmi egyébre.

 

Vagyis a tény, hogy a kitiltást egy laptulajdonos abszolválta, épp olyan, mintha egy önmagát demokratikusnak valló hatalom elcsalta volna a választást (a hazug választási rendszer egészétől a helyi ócska trükközésekig), avagy olyan, mintha egy önmagát kereszténydemokratának valló kormány – teszem azt – a „Ne lopj!” parancsolata helyébe a „Lopj annyit, amennyit nem szégyellsz!” parancsolatát állította volna.

 

Mindenesetre Schmidt Mária működése a rendszerhez adekvátnak nevezhető.

 

Gábor György vallásfilozófus

További híreink
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Míg Orbánnak alig van pénze, az apja uradalma egyre csak hízik
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori birtokát.
2024-03-17 11:51:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>