Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Személyeskedéstől sem mentes vitában tegnap este hivatalosan is megkezdte a munkát Baranyi Krisztina
2019-11-15 11:13:19
Személyeskedéstől sem mentes vitában tegnap este hivatalosan is megkezdte a munkát Baranyi Krisztina

Személyeskedéstől sem mentes vitában tegnap este hivatalosan is megkezdte a munkát Baranyi Krisztina

Az cseppet sem volt meglepő, hogy a szomszédos nyolcadik kerületi alakuló üléshez hasonlóan a dermesztő vereségtől szédelgő volt fideszes vezetés előveszi a csalánnyalábokat és erősen megpaskolják a kétségtelenül ütésállóképes új polgármestert.

 

Az már jóval meglepőbb volt, hogy az ellenzéki szövetségből a fideszes képviselőkkel szinkronban szapulják kissé Baranyit, feltehetően pozícióvesztés miatt elkövetett hirtelen felindulásból. Történt mindez annak apropóján, hogy a tegnapi napon nem csak a képviselői eskütétel és az érdemi munka, de az alpolgármesterek megválasztása is megtörtént. A két kiválasztott némileg meglepően nem az összefogásból várt pártok soraiból került ki, hanem lényegében külsős munkatársakra esett a polgármester választása az LMP-s Reiner Roland s a Kétfarkú Kutyapárt társelnöke, Döme Zsuzsa személyében.

 

 

Mindezt fel is rótta az alakuló ülésen a Momentum képviseletében Takács Krisztián, amivel az ellenoldalon ülő maradék négy fideszes képviselő buzgón egyet is értett. A képviselő meglepő nyersességgel közölte, hogy a jelek szerint és a meghirdetett szándékok ellenére mintha mégis a haveroknak szánt pozícióosztás történik és számon is kérte a polgármesteren mindennek a motivációját.

 

Baranyi válaszában közölte: a két jelölt az elmúlt években gyakorlatilag rendíthetetlen támogatói és „harcostársai” voltak, ami mit sem lanyhult a több mint kíméletlen kampány során sem. Két olyan embert választ közvetlen munkatársának, akikben maximálisan megbízik és szakértelmükkel, munkabírásukkal messze bizonyították a számára, hogy érdemesek a pozícióra.

 

Nem mellesleg az ellenzéki összefogás részéről a DK és az MSZP nevében támogatásukról és változatlan együttműködésükről biztosította Baranyit Torzsa Sándor szocialista képviselő.

 

A felparázslott vita ellenére döntő többséggel mindkét alpolgármestert pozíciójába emelte a testületi szavazás.

 

(kép: Baranyi Krisztina, Döme Zsuzsa és Reiner Roland)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>