Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
Szolgálatba álltak az első önvezető taxik Kínában
2018-11-30 17:17:16
Szolgálatba álltak az első önvezető taxik Kínában

Szolgálatba álltak az első önvezető taxik Kínában

Ahogy a múlt héten az amerikaiak is sorsdöntő fordulathoz érkeztek az önvezető autózás történetében, úgy most a kínaiaknak is sikerült elkönyvelni egy ilyen mérföldkövet: szolgálatba álltak az ország legelső önvezető taxijai – számol be a történtekről a villanyauto.hu.

 

A GAC autógyártó és a WeRide.ai önvezető közlekedéssel foglalkozó társaság közös fejlesztésű elektromos autói a Guangzhou University főbejárata és a közeli metróállomás között szállítják az előre regisztrált utasokat nagyjából 1,70 dollárért cserébe.

 

Bár a három taxi irányítását teljes mértékben a 360 fokban látó radarok és kamerák által tájékozódó mesterséges intelligencia végzi, minden fuvarnál jelen kell lennie felügyelő személyzetnek, akik közbelépnek gond esetén. A működési idő is korlátozva lett, a taxik kizárólag délután 2 és 4 óra között szállíthatnak utasokat.

 

A Guangzhou Public Transportation Group és a Guangzhou Automobile Group abban bízik, hogy a jövőben nagyobb területeken is, akár az egész városban végezhetnek teszteket önvezető járműveikkel.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>