Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
„Szomorú, amit Gyurcsány Ferenc tesz” – nyilatkozta Kunhalmi Ágnes
2020-03-04 19:42:14
„Szomorú, amit Gyurcsány Ferenc tesz” – nyilatkozta Kunhalmi Ágnes

„Szomorú, amit Gyurcsány Ferenc tesz” – nyilatkozta Kunhalmi Ágnes

Kunhalmi Ágnes arra a tévéinterjújára reagált, amiben a DK-elnök részéről többek között az hangzott el, hogy három komplett vidéki MSZP-szervezet áll rajtra készen, hogy átlépjenek a DK-ba, de ő józanul visszatartja őket, mert „erős baloldalra van szükség”.

 

Kunhalmi a Klubrádió reggeli műsorában adott interjújában aggodalmának adott hangot arra figyelmeztetve, hogy az ellenzéki szövetség alapja a szövetség, ami összefogás és nem a szövetség, ami leigázás.

 

„Eléggé megdöbbentett, amit Gyurcsány Ferenc tegnap elmondott, ez egy kicsit olyan, mint a nevét eltitkolni kívánó forrás vagy a névtelen feljelentő. Én nem gondoltam volna ilyen önkormányzati siker után, hogy a DK-nak még mindig mondjuk Szabó Tímea vagy Kunhalmi Ágnes az ellenfél. /.../ Nyilván szükség van arra, hogy legyenek olyan politikusok, akiket rá lehet venni az átlépésre, de én sem szoktam dicsekedni olyankor, amikor egy vidéki DK-s önkormányzati képviselő átlép az MSZP-be, mert ilyenre is van példa.

 

A pártoknak 2022-re kellene készülni és van egy megállapodás, hogy nem bántjuk egymást, mindenkinek tartania kell a frontvonalakat, a tortát nem szeletelni, hanem növelni kellene. Nem értem, hogy miért nem érti meg Gyurcsány Ferenc és a DK, hogy itt 3-4 százaléknyi szocialista szavazó fog lemorzsolódni abban azt esetben, ha ezt a politikát tovább folytatják. Ha arra törekszik, mert ezt sokszor leírta, hogy a hazai baloldalt majd egyszer egyesíteni kell – hozzáteszem, nem kellett volna szétszakítani. Ha bizalom nincsen, akkor nemhogy a hazai baloldalt vagy köztársaságpárti oldalt nem lehet vezetni vagy egyesíteni egy közös koalíciós kormányzásban, hanem más dolgokat sem tudunk csinálni.

 

Amit megengedett magának Gyurcsány Ferenc az ATV-ben, az nagy szomorúsággal tölt el, pedig nem tartozom azok közé, akik Gyurcsány-ellenesek lennének. Ez egy rossz út, hiszen már a nemzeti minimum programján kellene dolgozni, telnek a hetek, a hónapok: Orbán Viktort csak együtt tudja legyőzni az az öt párt, amelynek a közös támogatottságára szükség van.”

 

Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy nem a politikai verseny ellenében beszél, hiszen az elmúlt két hónapban a közvélemény-kutatási adatok szerint jelentős számú régi-új szavazó érkezett az MSZP-hez:

 

„Növelni kell a tortát, de anélkül, hogy beleharapnék a másik szavazóbázisába” – nyilatkozta kedden Kunhalmi Ágnes a Klubrádió reggeli műsorában. 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közös...
Bővebben >>