Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Szorongok, tehát vagyok
2016-02-27 21:21:04
Szorongok, tehát vagyok

Szorongok, tehát vagyok

Nem láttam a jelenetet, de szükségtelen is, mert ez nem is történhetett másképp. Ami a külföldi nézőknek egy rövidke csodálkozás, az nekünk hat év megrendítő tapasztalat. A jelentéktelenség óriása, aki győzelmet kizárólag a saját nemzete ellen tud felmutatni.

 

Így akarta, ezt akarta – és ez a pár magányos másodperc a bizonyíték rá, hogy megkapta.

Jóllehet, tucatnyi nyomós érv szólt amellett, hogy Magyarország két kézzel kapaszkodjon bele az EU-tagság nyújtotta lehetőségekbe, ő az ingyen eurómilliárdokon kívül mindet elutasította. Ahelyett, hogy védett kikötőkbe vezetett volna egy ezer sebből vérző, egyetlen téren sem kiemelkedő, rajtunk kívül senkinek nem fontos országot, tízmillió embert belökött a sötétbe.

És most senki nem tudja, mi lesz vele holnap.

 

Nem tudja, túléli-e a kórházat, nem tudja, hogy hazaérve nem éppen csomagolás közben találja-e gyerekét, nem tudja, lesz-e nyugdíja, legalább annyi, hogy ne a kukából kelljen majd enni neki is.

 

A szorongók országává tette Magyarországot.

 

Mert persze a saját hívei is szoronganak, de őket védi egy rögeszme, amely ellentétes az értelemmel és a gondolkodással. Már ők is tudják, hogy amikor a Jegybank elnöke és a miniszterelnök bizalmasa azt mondja: „Történelmi célunk Ausztria utolérése, ami reálissá vált az elmúlt öt év teljesítménye alapján”, akkor egy megháborodott bűnöző hangját hallják, de a rögeszme nem enged, a Fidesz-hit falán nem nyílik rés. Ugyanolyan páncél, mint amit a bolsevik és náci hívek is viseltek.

 

Becsaphatod, áltathatod magad, pozitívgondolkodás-tanfolyamra járhatsz, lejöhetsz a netről, a konnektorból kihúzhatod lakásod összes zsinórját, hogy ne láss, ne hallj híreket, akkor sem tudsz nem szorongani ott, ahol egy ország trappol a semmibe.

Ez a nyugtalanság olyan, mint a vakolat alatt terjedő penész – a felszín látszólag rendben, alatta meg benned nő.

 

Ahol egy országot a saját kormánya kirángat a barátai közül, onnan, ahova a többség utazni szeret, akiknek könyveit olvassa, a tárgyait, autóit használja, akiknek magabiztos életformáját szeretné magának is, és mindezek helyébe zűrös, veszélyes társaságba tervezi lökni őket, oda, ahol nincs semmi, és ahol száz évvel ezelőtt megállt az idő: jogban, morálban, technikában, ott nincs mód arra, hogy a nemzeti közösség tagjaként bárki is jól, biztonságban érezhesse magát.

 

A veszteség érzése – mindenki lelkét ez járja át.

Az pedig, ami a Választási Irodánál történt nem egyéb, mint immár vegytiszta náci módszerekkel megtartani a hatalmat, egy még csak készülő Orbán-jelenet előzetese volt. De azt már nem az Európai Tanács tárgyalóterméből fogják közvetíteni.

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>