Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Táplálék-kiegészítőnek álcázott kokaint rendeltek Kaliforniából – rendőr volt a futár
2017-08-29 11:33:24
Táplálék-kiegészítőnek álcázott kokaint rendeltek Kaliforniából – rendőr volt a futár

Táplálék-kiegészítőnek álcázott kokaint rendeltek Kaliforniából – rendőr volt a futár

Az ügy elsőrendű vádlott többszörös visszaeső, most is szökésben van, távollétében emeltek ellene vádat. Az Egyesült Államokból 2015 júniusában rendelte meg a kokaint. A kaliforniai feladó és a megrendelő is ügyelt arra, hogy a feladás helye illetve a címzett magyarországi lakóhelye, valamint a feladó és a címzett neve is fiktív legyen.

 

A megrendelő férfi egyik gyerekkori barátját kérte meg, hogy vegye át itthon a szállítmányt, ő lett egyébként az ügy másodrendű vádlottja. Itt is igyekezett óvatosnak lenni: két SIM kártyát adott neki azzal, hogy az egyiken szigorúan csak vele tarthatja a kapcsolatot, míg a másikon a megadott magyarországi címre a csomagot kiszállító futárszolgálattal.

 

Még arra is ügyeltek, hogy a futárszolgálatnak megadott fiktív címet az utolsó pillanatban módosítsák: a kiszállítás napján egy másik utcába, közterületre kérték a kézbesítést. A futár azonban egy rendőr volt: a NAV Repülőtéri Igazgatósága ellenőrizte ugyanis a küldeményt, amikor megérkezett Magyarországra, és feljelentést tett a rendőrségen.   

 

(hvg.hu)

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>