Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Tibor napja van.
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
2024-03-17 11:51:59
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek

Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek

Szentkirályi Alexandra rendelkezik a legjobb lobbierővel Budapest érdekeit illetően – mondta Tarlós István, a Fidesz által támogatott volt főpolgármester a kormányközeli Indexnek.

 

Csütörtökön derült ki, hogy a Fidesz budapesti választmánya a kormányszóvívő Szentkirályit javasolja főpolgármester-jelöltnek, aki el is fogadta a felkérést. A végső döntést a párt országos választmánya hozza majd, minden bizonnyal támogatni fogják a jelölést, hiszen Szentkirályi már be is jelentette, hogy távozik jelenlegi pozícióiból.

 

A politikus 2010 és 2014 között fővárosi képviselő volt, majd Tarlós István egyik helyettese lett, a kultúrával, oktatással, szociálpolitikával, ifjúságpolitikával, sporttal, környezetvédelemmel, turisztikával és városarculattal kapcsolatos feladatokat látta el. Tarlós most az Indexnek úgy fogalmazott, "valamikor én találtam őt ki". A volt főpolgármester nem egyeztetett a Fidesz vezetésével, de örül Szentkirályi jelölésének, szerinte vele tudják elérni a legtöbb szavazatot. Akár a kampányát is segítené – mondta a lapnak.

 

Beszélt Vitézy Dávidról is – akinek a neve többször felmerült, mint potenciális jelölt. Szerinte Vitézy a közlekedésen kívül semmihez sem ért, miközben Szentkirályi "tájékozott az önkormányzati spektrum teljes szélességét illetően, illetve hiszem, hogy vitatható, de ő rendelkezik a legjobb lobbierővel Budapest érdekei szempontjából" – fogalmazott Tarlós.

 

"Ha Szentkirályi Alexandra erősségeit nézzük, akkor [...] a kommunikációs képességeit kell kiemelnem. Miközben Vitézy agresszíven hadar, Karácsony Gergely folyton jajveszékel" – bírálta a regnáló főpolgármestert is elődje.

 

További híreink
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Mit mutat a pénzügyek jövője a kereskedők számára?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk újdonságot, viszont az is egyértelműen látszik, hogy a fejlőd...
2024-04-09 17:47:05, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj miatt mondták fel – írja a Hvg. A 27 bérlőből mindössze 4 fog...
2024-04-04 17:38:50, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>