Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Több százezres adósságot csinált a KLIK – a dombóvári polgármester fizette az iskolások testnevelés óráját
2014-09-06 10:11:05
Több százezres adósságot csinált a KLIK – a dombóvári polgármester fizette az iskolások testnevelés óráját

Több százezres adósságot csinált a KLIK – a dombóvári polgármester fizette az iskolások testnevelés óráját

A mindenható KLIK (Klebersberg Intézményfenntartó Központ) nem csak az alkalmazottak TB-járulékáról feledkezik meg könnyen – a bérleti díjat sem szeretik kifizetni.

 

A dombóvári polgármester fizette a helyi Apáczai Csere János Szakközépiskola és Kollégium diákjainak testnevelés óráit egy hétig. A kormány ugyanis meghozta a rendelkezést, amely kötelezővé tette a mindennapos testnevelést, csak épp a feltételeket felejtette el hozzá megteremteni. Magyarul, mivel a legtöbb iskolában nincsenek meg a megfelelő körülmények ahhoz, hogy megtarthassák az órákat, így a sulisoknak gyakran vándorolniuk kell – például sporttelepekre.

Az Apáczaisokkal is ez volt a helyzet: - Az Apáczai Szakközépiskola diákjai a DVMSE sporttelep termeit rendszeresen használták testnevelés órák megtartására, ugyanis az iskolában nincsenek meg a megfelelő körülmények a kötelező mozgáshoz. A város képviselő-testülete határozatot hozott arról, hogy az iskola igénybe veheti a város tulajdonában lévő sporttelepet, amennyiben a rezsiköltségeket megfizetik – azaz megfizeti a fenntartó KLIK – közölte a Hírhatárral Szabó Loránd, a város polgármestere.

 

A polgármester elmondása szerint ugyanakkor a bérleti díjból egy fillért sem kaptak meg, de a KLIK egy év alatt még a szerződést sem volt képes aláírva visszaküldeni. A tartozás 805 ezer forintra rúgott, így Szabó Loránd úgy döntött, ilyen előzmények után a város nem adja bérbe a sporttelepet.

 

Hogy ne az iskolások járjanak pórul, a polgármester úgy döntött, finanszírozza - saját zsebből! - a bérleti díjat arra az időre, amíg a KLIK nem kapcsol, hogy ez az ő felelősségük lenne. Az első hetet ki is fizette, mikor „csoda” történt:

-A hétfői sajtótájékoztató után természetesen megérkezett a szerződés, és az elmaradás is – mondta Szabó Loránd – Az első hetet én finanszíroztam a gyerekeknek, de hétfőtől már helyre áll a rend. Arról egyébként, hogy mi történt, miért tartott egy évig aláírni a szerződést, és hol késett a pénz, természetesen semmilyen felvilágosítást nem kaptunk. A megyei KLIK vezetője csak annyit mondott „Keresik a felelőst” – nyilatkozta a polgármester a Hírhatárnak.

 

Utoljára frissítve: 2014-09-07 19:14:59

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha s...
Bővebben >>