Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Utóirat a fideszes kormánypogrom margójára
2017-09-27 17:01:06
Utóirat a fideszes kormánypogrom margójára

Utóirat a fideszes kormánypogrom margójára

Látom ám, hogy a lemondott őcsényi polgármester eleinte maga is hergelte a népeket, hogy tiltakozzanak a menekültek megjelenése miatt. No persze, hiszen a polgármester is ennek a rendszernek a "kölke" az ő agyát is ugyanaz a náci propaganda mossa.

 

De Ő legalább, látva, hogy mire vezetett ez az egész, képes volt korrigálni. Képes volt átlátni, hogy végső soron ez az egész a saját közösségét veri széjjel. S levonta a konzekvenciát, lemond. Nos hát fenntartom: becsületes ember. Merthogy nem bűn félrevezetve lenni. S így hibázni. De látva a bajt nem levonni a következtetést, nem kijavítani a bajt, az már valóban komoly jellembeli torzulást jelent.

 

Öcsényi döntéshozók, akik gyűlölik a sosemlátott menekülteket - kép: Index 

 

Az ellenség nem kintről jött. Hanem belülről.

 

S tévedés ne essék: nemcsak Orbán Viktornak hívják.

 

Persze, a diktátorban megtestesül mindannyiunk rosszabbik énje, megtestesül az értéktelen, az ergya, a hitvány, a rongyember. S persze ez minden diktátorra megáll, nemcsak a miénkre. S végső soron a mindenkori sorstársak is felelősek egy diktatúra kialakulásáért, a diktátorok felemelkedésért és országpusztításáért.

 

Nem vagyunk elsők ebben a sorban. S az utolsók sem, sajnos.

 

Számomra az a kérdés inkább, hogy most, a 20-21. század fordulója táján melyek azok a speciális társadalmi körülmények, melyek képesek voltak elősegíteni, létrehozni egy EU-konform szalonfasizmust Európa szívében. Mert majd ha erre a kérdésre meglesz a válasz, akkor meglesz a tanulság is. S ekképpen az első lépés a kilábalásra is. Meg persze a tanulság a nagyvilág, főleg Európa számára is. Aminek az árát sajnos mi fizetjük meg...

 

Lovas Zoltán jegyzete

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>