Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
Vigyázó szemetek az okmányirodákra vessétek!
2014-03-31 09:23:27
Vigyázó szemetek az okmányirodákra vessétek!

Vigyázó szemetek az okmányirodákra vessétek!

Ezen a héten a megszokottnál tovább tartanak nyitva az okmányirodák, hogy a vasárnapi országgyűlési választásra az ügyfelek szükség esetén megújíthassák vagy pótolhassák a személyazonosításra alkalmas okmányaikat.

 

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az közölte: a választáson való részvétel feltétele, hogy a választó érvényes okmánnyal igazolja személyazonosságát és lakcímét, vagy személyi azonosítóját. Az ügyfelek a hosszabban nyitva tartó okmányirodákban megújíthatják vagy pótolhatják a személyazonosításra alkalmas okmányokat (állandó vagy ideiglenes személyi igazolvány, útlevél, kártya formátumú vezetői engedély), valamint a lakcímigazolványt.

 

Az ország valamennyi okmányirodája hétfőn és kedden a megszokottnál tovább tart nyitva, szerdától péntekig pedig legalább 18 óráig várják az ügyfeleket. A megyei jogú városok és Budapest több okmányirodájában a hétvégén is intézhetik majd az ügyeket az állampolgárok: szombaton 8-tól 18 óráig, vasárnap pedig 8-tól 19 óráig. 


A meghosszabbított nyitva tartás és a hétvégi ügyfélfogadás aggályokat is felvet: a kormányváltó szövetség szerint ez akár tömeges választási csalásokra is lehetőséget ad. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke korábban elmondta: a jogszabályokba decemberben került be az a lehetőség, hogy a magyarországi állandó lakóhellyel nem rendelkező kettős állampolgárok a választási eljárás alatt bejelentkezhetnek magyar lakcímre, és így egyéni jelöltre is voksolhatnak országos listás szavazatuk mellett. Épp ezért visszaélések gyanúját veti fel, hogy minap a kormány úgy döntött, április 6-án nyitva tartja az okmányirodákat, noha eddig nem lehetett ügyeket intézni a választás napján. Ezzel ugyanis a listás szavazatukat otthonról leadó kettős állampolgárok tömegesen jelentkezhetnek be magyarországi lakcímekre, akár úgy is, hogy lakcímkártyájukat csak a választás napján veszik át, és így a többi határon túlival ellentétben egyéni körzetben is szavaznak.

 

 

Emellett az okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablakokban minden nap reggel 8-tól este 8 óráig lehetőség van az ügyintézésre. Az okmányirodák meghosszabbított ügyfélfogadási rendje ITT megtalálható. 



Utoljára frissítve: 2014-03-31 09:34:02

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az utasbiztosítás az, ami legalább annyira fontos egy külföldi út előtt, mint bármi egyéb, amit beleteszünk ...
Bővebben >>