Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
„Világforradalommal” robbant a holnapi Sziget Fesztivál nyitánya
2018-08-07 15:00:29
„Világforradalommal” robbant a holnapi Sziget Fesztivál nyitánya

„Világforradalommal” robbant a holnapi Sziget Fesztivál nyitánya

Ennek jegyében – több helyszínen - hazájukban ismert dél-afrikai zenészek fellépésével emlékeznek meg Nelson Mandeláról, születésének jubileumi évfordulója alkalmából.

 

Száz éve született a faji megkülönböztetés ellenzőinek körében, Dél-Afrikában és világszerte, a szabadság és az egyenlőség megkérdőjelezhetetlen jelképének számító Nelson Mandela. Születésének évfordulója kapcsán emlékeznek meg a Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnökéről a szerdán kezdődő Szigeten.

 

A Dél-afrikai Köztársaságot és kultúráját az Európa Színpad presented by Ibis Színpadon a hazájában sztárnak számító Moonchild Sanelly, a Music Box színpadán a Sean Koch Trio, a legújabb programhelyszínen, a Karaván Sátorban pedig a dél-afrikai bantu zenét játszó Bantu Continua Uhuru Conciousness népszerűsíti. A Karaván Sátorban pedig megnézhetjük a Mandelas Gun című 2016-ban készült életrajzi filmet.

 

A Nagyszínpad szerdán két olyan névvel startol, melyek korunk legdivatosabb népszerű independent előadói közé tartoznak.

 

 

Egyikük Lykke Li, a svéd dream pop díva is több év kihagyás után turnézik idén újra, júniusban megjelent So Sad So Sexy című albumának dalaival pedig végre nálunk is színpadra lép, méghozzá a Sziget Fesztivál nyitónapján, augusztus 8-án.

 

Őt követi szerdán fél tíztől a markáns és nyers rapvilágsztár Kendrick Lamar. A 31 éves rapper a 2012-es, Good Kid, M.A.A.D City című lemezzel robbant be az Egyesült Államokon kívül is, már ezzel is 7 Grammy-jelölést zsebelt be, azóta megjelent két albumával pedig 12-szer meg is kapta a díjat különböző kategóriákban.

 

Tavalyi, Damn című albuma továbbá zenei Pulitzer-díjat is ért szövegeiért, korábban ezt a díjat csak klasszikus és jazz zenei előadók kapták meg. Kendrick Lamar azon ritka előadók közé tartozik, akik egyszerre tudnak sikeresek lenni a közönség és a kritikusok szemében is, mindezt pedig úgy teszi, hogy nem ült fel a trap és autotune vonatra, sőt éppen a hiphop jazzes, soulos gyökereihez nyúl vissza gyakran.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, ...
Bővebben >>