Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Vízilabda-LEN Kupa és Eb: Budapesten lehet a vízilabda BL hatos döntője
2014-05-31 12:08:07
Vízilabda-LEN Kupa és Eb: Budapesten lehet a vízilabda BL hatos döntője

Vízilabda-LEN Kupa és Eb: Budapesten lehet a vízilabda BL hatos döntője

Esély van rá, hogy a magyar főváros adhat otthont majd a 2018-2019-ben megrendezésre kerülő férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjének.



A legjobb európai klubcsapatok sorozatát záró Final Six esetleges Budapestre hozataláról azon a megbeszélésen volt szó, amelyet a BL idei hatos döntőjének alkalmából Barcelonában tartott az Európai Úszóliga (LEN) felső vezetése: Paolo Barelli elnök, David Sparkes főtitkár és Gyárfás Tamás kincstárnok. A leendő eseményekkel kapcsolatban elhangzott, hogy a hatcsapatos finálét 2015-ben is Barcelonában rendezik, míg 2016-2017-ben Isztambul lesz a házigazda, ugyanakkor már most tárgyalni kívánnak a potenciális 2018-2019-es rendezőkkel.

 

Gyárfás Tamás jelezte, hogy a 2021-es vb-pályázat kapcsán: 2016 végére elkészülő budapesti uszodakomplexumot a lehető legjobban használják ki a vizes sportágakhoz, valamint próbálnak további rangos eseményeket elhozni a magyar sportdiplomaták.

"Ebbe a sorba kiválóan illeszkedne a vízilabda BL-döntő is, azaz egyfajta kötelezettségvállalás nélküli előfoglalással éltem. Budapest prioritást élvezhet, de természetesen előbb egyeztetni kell a kormányzattal és a vízilabda-szövetséggel is, csak azután válhat hivatalossá a pályázatunk" - mondta Gyárfás Tamás az MTI-hez eljuttatott LEN-sajtóközlemény szerint. 

 

 

A LEN ügyvezetése arról is döntött, hogy ezentúl a páratlan években két rövidpályás úszó Európa-bajnokságot rendeznek, egyet januárban, egyet pedig decemberben, mivel a páros esztendőkben a rövidpályás világbajnokságok miatt nem lehet megfelelő időpontot találni. 2015 elején az izraeli Netanya lesz a házigazda, míg a jövő decemberi esemény rendezőjéről a LEN Büro nyári, berlini ülésén döntenek: a tagoknak a svéd és a finn pályázat közül kell majd választaniuk.

 

Készül a női válogatott a vízilabda Eb-re


A hiányzók csapattagok miatt póttagokat is behívni kényszerült a bővített keretébe Merész András, a júliusi budapesti vízilabda Európa-bajnokságra készülő női válogatott szövetségi kapitánya. A jövő héttől lesz teljes a női csapat jelezte Merész – olvasható az MTI közleményében.


A szakvezető a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az együttesből három szentesi játékos beteg, két légiós pedig a jövő héten kapcsolódik be a közös munkába. Utóbbi duó, Bujka Barbara és Szücs Gabriella még pihenőt kapott erre a hétre, mivel alig pár napja ért véget számukra külföldi klubcsapatuknál a sikeres idény, hiszen a LEN Kupa elhódítása után az Olympiakosszal görög, utóbbi pedig a Sabadelljel spanyol bajnok lett. Ráadásul Szücs az első számú nemzetközi klubsorozatban, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában is újfent diadalmaskodott együttesével.

 


"A közvetlen Európa-bajnoki felkészülés második hetének végén járunk, s két embert pluszban meghívtam, mert pillanatnyilag csak tíz mezőnyjátékos áll rendelkezésre a hivatalos keretből" - mesélte a szakvezető, hozzáfűzve: reméli, a jövő hétre már teljes lesz a csapat, ami a teljes értékű gyakorlásokon túl azért is fontos, mert érkezik a holland válogatott, amellyel hivatalos meccset is játszanak Takács Orsolyáék csütörtökön.


A felvetésre, hogy a hazai érmes várakozásokat hogyan kezelik a lányok, akik között több olimpiai negyedik helyezett, vb- és Eb-bronzérmes pólós is van, Merész András így reagált: "Hazai környezetben lesz az idei Európa-bajnokság, amire játékosaim profi módon készülnek, úgy, hogy ne csak fizikailag, hanem mentálisan is megfelelő állapotban legyenek. Vagyis mindenki bizakodó. A lányok pontosan tudják, hogy rengeteg munkát végeznek el, aminek ki kell majd jönnie a margitszigeti kontinensviadalon."

 

 

 

Mezei Péter

 

 

 

 

Képek:

vlv.hu

szegedma.hu

sporthirado.hu

sport365.hu

sikerado.hu

Utoljára frissítve: 2014-05-31 12:07:58

További híreink
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>